Rectangle595_detail2 Rectangle595_overzicht Rectangle595_detail

Kast Utrecht

Uitgangspunt bij het ontwerpen van deze verdiepingshoge kast was dat de focus op de originele schouw moest blijven liggen. Dit hebben we gedaan door de kast iets verdiept tov de schouw te leggen en de deurtjes in een strak grid te plaatsen. Door beide zijden met twee horizontale planken aan elkaar te verbinden, ontstaat een geheel. Binnen het strakke grid, verspringen de deurtjes in diepte, waardoor de schaduw voor een zekere speelsheid in het ontwerp zorgt. De kast is gemaakt van licht populieren multiplex, waarbij de kopse kanten een andere structuur hebben dan de oppervlakken. Door het spel van op- en inliggende kastelementen, wordt dit verschil nog eens extra benadrukt.
Studio Tjalling Homans maakte dit ontwerp in samenwerking met Emmy van Eijk Architectuur.

Square85_detail2
Square85_overzicht
Square85_detail