Rectangle595_perspectiefdoorsnede Rectangle595_3d3 Rectangle595_3d1 Rectangle595_3d2

Woning Schoonhoven

Bij het ontwerpen van een woning (nieuw- of verbouw), gaat de discussie op ons bureau altijd over twee terugkerende thema’s; hoe ervaar je de ruimte en waar komt het licht vandaan. Zo ook bij het schetsontwerp voor deze verbouwing in Schoonhoven. De bewoners wilden op de eerste en de tweede verdiepingen flink uitbouwen. Op de benedenverdieping ontstaat daardoor een grote open ruimte. Door in deze ruimte de diverse zones voor de verschillende huislijke activiteiten goed te definieren en af te bakenen, ontstaat een efficiente, op maat gesneden plattegrond.
Daarnaast hebben we door middel van een aantal gerichte ingrepen, het daglicht naar het hart van het huis gehaald. Studio Tjalling Homans maakte dit ontwerp in samenwerking met Emmy van Eijk Architectuur.

Square85_perspectiefdoorsnede
Square85_3d3
Square85_3d1
Square85_3d2