Rectangle595_vdv3 Rectangle595_vdv1 Rectangle595_vdv4 Rectangle595_schets

Woonschuur Lonneker

De opdracht voor de verbouwing van een oude hooischuur in Lonneker betrof een ontwerp voor een multifunctionele ruimte voor muziek, theater, eten en slapen. Maar ook de oorspronkelijke bewoners; geiten, kippen, een ezel en een pauw moesten een plaats houden in de schuur. De schuur was in slechte staat, maar wat opviel was de prachtige eikenhouten constructie en de bijzondere lichtinval. Door de kieren in het oude pannendak scheen het zonlicht in dunne stralen op de grond. Dit moest behouden blijven!
Voor het nieuwe dak bedachten we een pakket van ruw gezaagde vuren planken, isolatie en orginele dakpannen. In de isolatie zijn lichtdoorlatende platen opgenomen en enkele pannen vervangen door een orginele glazen variant, waardoor het zonlicht op enkele plaatsen tussen de houten planken doorschijnt. Nu staat er een volledig geisoleerde schuur, maar het oude karakter is onaangetast gebleven. Het dak straalt weer!

Square85_vdv3
Square85_vdv1
Square85_vdv4
Square85_schets