Rectangle595_woonkamer Rectangle595_eettafel Rectangle595_slaapbad

Woonhuis Amsterdam

In de rivierenbuurt in Amsterdam hebben wij het ontwerp gemaakt voor het samenvoegen van twee bovenwoningen tot één groot appartement. Het trappenhuis van deze jaren ’30 woningen was imposant, maar werd gedeeld door meerdere bewoners.
Door het samenvoegen van twee woningen tot één appartement, kwam het trappenhuis in het appartement te liggen. Deze verandering hebben we zoveel mogelijk uitgebuit. Het trappenhuis kreeg een extra grote vide. Hierdoor heeft het appartement niet alleen een ruime, luxe uitstraling gekregen; ook wordt het daglicht tot in het hart van het huis gebracht. De vele kleine kamers die de oorspronkelijke woningen telde, werden op de beneden etage bijna allemaal doorgebroken. Op de bovenetage werden de plafonds opengebroken, en is de oorspronkelijke balkenconstructie in het zicht gebracht.
De vele ingrepen hebben van de oorspronkelijk benauwende woningen een zeer ruim en licht appartement gemaakt en daar was het de opdrachtgevers allemaal om te doen.
Studio Tjalling Homans maakte dit ontwerp in samenwerking met Emmy van Eijk Architectuur.

Square85_woonkamer
Square85_eettafel
Square85_slaapbad